Twittra dig till en lägenhet i Uppsala

Den som har koll på de rätta hemsidorna kan komma över ett hyreskontrakt hos Uppsalahem – utan att ha stått i kö. Häromdagen annonserade Uppsalahem ut en central tvåa på twitter.

31 maj 2010 19:53

Först till kvarn är principen som gäller när Uppsalahem lägger ut lägenheter med mycket snar inflyttning. De annonseras ut på den egna hemsidan, på facebook och på twitter. Ingen kötid alls krävs, bara att man registrerar sig hos Uppsalahem.

Den som är snabb att anmäla sig kan alltså glida förbi de cirka 60 000 personer som i dag står i bostadskön.
– Det handlar bara om ett fåtal lägenheter om året som annonseras ut så. Men visst, har du tur kan du få kontrakt fastän du bara har någon dags kötid, säger
Anne-Lie Jöud Gustavsson, som är kundtjänstchef på Uppsalahem.
Den centralt belägna tvåa med inflyttning redan i dag tisdag, som Uppsalahem annonserade ut i slutet av förra veckan, fick snabbt en ny hyresgäst.

I normala fall läggs en blivande ledig lägenhet ut i god tid på Uppsalahems hemsida. Intresserade får anmäla intresse, och den av dessa som har stått längst i bostadskön och blir godkänd av Uppsalahem ror hem kontraktet. Men i vissa situationer, exempelvis vid dödsfall eller om en hyresgäst drar sig ur i sista sekunden, kan en lägenhet plötsligt står tom.
– För att inte behöva stå utan hyresintäkter kan vi då frångå vår vanliga hyrespolicy, och använda först till kvarn-principen, säger Anne-Lie Jöud Gustavsson.

Man kan inte prenumerera på sådan information via sms?

– Nej, tyvärr! Men det vore ju fantastiskt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Elin Sandow