Trendbrott på reggaefestivalen

 Uppsalapolisen tycker sig ha sett ett trendbrott vad gäller narkotikaanvändningen bland årets många besökare vid reggaefestivalen. Den öppna hanteringen har i stort sett försvunnit, men ändå har drygt 200 personer tagits med för provtagning misstänkta för att ha brukat narkotika.

 

7 augusti 2010 22:06

 En man greps på lördagskvällen och anhölls senare eftersom han hade så mycket narkotika på sig att han misstänks för narkotikabrott av normalgraden. Men trots detta och de dryga två hundra festivaldeltagarna som misstänks för ringa narkotikabrott är Christer Nordström, presstalesman vid Uppsalapolisen, ändå försiktigt optimistisk:

– Det finns en känsla bland de poliser som tjänstgjort vid och kring festivalen att ett trendbrott skett. Polismyndigheten beslutade 2003 att aktiva insatser skulle göras för att minska och helst förhindra narkotikaanvändningen i och kring reggaefestivalen. Trendbrottet i år tror vi är ett resultat av det arbete vi bedrivit sedan dess, säger Christer Nordström.

I motsats till narkotikaanvändningen, har polisen tyckt sig se en ökning av alkoholkonsumtionen bland årets festivalbesökare.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!