Studenter vill forma ny park

På torsdagskvällen var det vernissage för en utställning med flera förslag på utformning av Seminarieparken. Studenter från årskurs tre vid Landskapsarkitektprogrammet fick visa sina visioner för området.

16 mars 2012 13:00

Redan när vernissagen börjar på Östgöta nation är det gott om besökare mellan utställningsskärmarna. Landskapsarkitektstudenternas uppgift under tio veckor har varit att gestalta sina visioner om hur Seminarieparken i Uppsala skulle kunna se ut och vad den skulle kunna användas till.

Sara Henriksson och Elin Carlsson har gjort ett gemensamt förslag som de kallar Promenadpark 2.0.
– Vi har tänkt oss att skapa en park för alla som tycker att det är långt till Stadsträdgården vid Svandammen. Här ska finnas platser för möten och promenader, säger Sara Henriksson.
– Vi har också ritat in en 2,5 km långt löparspår. På vintern kan man göra skidspår här. Vårt förslag är mer en aktivitetspark än en stadspark i vanlig mening, säger Elin Carlsson.

Men de säger också att de inte tror att deras förslag har så stora möjligheter att realiseras. I förra veckan tog kommunstyrelsen i Uppsala ett beslut om utbyggnad med cirka 200 lägenheter och en förskola på området.
– Det är ändå kul att få göra ett förslag till ett område som är så debatterat. Och vi hoppas ju att några från kommunfullmäktige är här och tittar i kväll, säger Sara Henriksson.
Den 23 mars ska kommunfullmäktige säga sitt i frågan om Seminarieparken.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!