Stödkonsert för cancerdrabbad

Fest, glädje och en wow-känsla. Det utlovas av Gloryfires Johanna Engholm, sompå onsdagskvällen dirigerar sin kör under en stödkonsert åt cancersjuka Helena Lundbäck.

2 oktober 2012 20:50

Hur kom ni på den här idén?
–·Helena Lundbäck är gift med Peter som sjunger i vår kör och vi har följt Helenas historia genom honom. Vi var förtvivlade först när hon blev sjuk och sedan när hon hamnade i kläm. Så då började vi tänka på vad vi kan göra. Vi har fått ett jättegensvar från företag, sponsorer och gästartister.
Så vad händer i kväll?
–·Det blir fest, vi ska fira livet! Helena klarade operationen, vad som händer sen vet vi inte men det ska bli en massa gospel i olika former, den gladaste gospel man kan tänka sig och några vackra långsamma sånger med livsdjup. Nu på hösten är livet redan deppat, det här blir någon slags tro på godheten om mänskligheten.
Vad kan man vänta sig för örongodis?
–·En av våra riktiga rökare är It’s raining men, den handlar inte om Jesus men har ett gospeltryck. Det är också en av Peters favoritlåtar. Också Higher than higher, så det är inte bara nördigt. Även om man är gospeloskuld ska man kunna känna wow, det är häftigt musikaliskt.
Hur ska ni dra in pengarna då?
–·Man får välja om man vill pröjsa 100, 300, 500 kronor eller mer i inträde. Vi kommer också att sälja lotter för en tjuga där vi har jättefina priser. Det här är en chans att hjälpa till. Helena har tagit ett lån för att ha råd med operationen. Skulle vi få ett jätteöverskott går pengarna till cancerfonden.
Johanna Engman
johanna.engman@unt.se  018-478 15 85
Johanna Engholm, dirigent för Uppsalakören Gloryfires.
Foto: Åsa Tingström

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!