Samlingspunkt för unga kristna

Diskussioner, gudstjänster och bad. Det är en några av aktiviteterna som står på programmet när Svenska kyrkans unga har årsmöte i Uppsala.

8 augusti 2011 10:30

Omkring 280 ungdomar från hela Sverige har samlats på Fyrishov för att delta i Svenska kyrkans ungas stora årsmöte. Mötet har pågått under helgen och avslutas i dag, tisdag. Flera av deltagarna tycker att det är en viktig samlingspunkt och att det är kul att träffa andra som också är kristna.
– Det blir många viktiga diskussioner om vad det innebär att vara ung och kristen. Man får en demokratisk fostran. Det här ger unga verktyg för att kunna formulera sig och förstå hur demokratiska processer fungerar. Det ger unga makt, säger Sara Ytterbrink, från Stockholm.

A-hallen i Fyrishov har förvandlats till plenisal och där sker omröstningarna, och i B-hallen är det uppställt för nästa gudstjänst. I cafédelen sitter några ungdomar och stickar och läser serier.
– Men det roligaste är alla diskussionerna och att fira gudstjänst, säger Line Nielsen, från Hofors.

Mötet är till för att ungdomarna ska ta beslut om organisationens framtid.
– En viktig fråga är om det ska serveras vegansk mat eller inte på våra arrangemang på nationell nivå, säger Lucas Lo Sinno från Enköping.
Men förutom att välja ny styrelse och besluta om vad organisationen ska prioritera så hinner deltagarna även med att bada och titta på filmvisningar. De har också firat att deras organisation, som är en av landets största för barn- och ungdomar, fyller 18 år.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!