Per Ragnar och Lars Ohly huvudtalare på första maj

Årets förstamajtalare i Uppland blir Per Ragnar och Ulla Lindqvist för Socialdemokraterna och Lars Ohly för Vänsterpartiet. I Sigtuna ska Mona Sahlin hålla huvudtalet.

14 april 2012 14:57

Den socialdemokratiska parollen för årets första majfirande är Kunskap och arbete bygger Sverige. Under den kommer demonstrationstågen att samlas, och det är inte osannolikt att parollen också kommer att finnas med i talen som hålls. Att skådespelaren och författaren Per Ragnar engagerats som huvudtalare i Uppsala förklarar distriktsombudsmannen Bertil Kinnunen:
– Per Ragnar höll ett mycket uppskattat anförande på ett seminarium som partiet arrangerade förra året. Den människosyn och de grundläggande värderingar han gav uttryck för då och också i böcker han skrivit tycker vi att kan komma ännu flera till del i ett förstamajtal.

Om Per Ragnar är socialdemokrat kan inte Bertil Kinnunen uttala sig om, men framhåller:
– Man behöver inte ha partibok för att tala på första maj. Det är bra om vi kan få in spännande talare som riktar sig till en ännu bredare publik. Att Per Ragnar uttalar sig för ett mänskligare och mera solidariskt samhälle är bra, oavsett om han är medlem i partiet eller inte.

Huvudtalare i S-demonstrationen i Enköping blir Ulla Lindqvist, vice ordförande i LO.
– Ulla har lång erfarenhet och kommer att avgå från sin post vid LO-kongressen i slutet av maj. Hon kombinerar sin långa erfarenhet med en ständig vilja och förmåga att ligga i framkant när det gäller förnyelse av politik och fackligt arbete, säger Bertil Kinnunen.

För Vänsterpartiet i Uppsala kommer Lars Ohly, förre partiledaren, att vara huvudtalare när deltagarna i demonstrationståget samlas i Slottsbacken vid 13-tiden på första maj. En annan före detta partiledare kommer att vara huvudtalare för Socialdemokraterna i Sigtuna, nämligen Mona Sahlin.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lotta Lille