Många störs av grannarnas sex

Ständigt gnissel och högljudda stön som rubbar nattsömnen? Då är du inte ensam. Var tionde hyresgäst har störts av grannarnas sex.

25 september 2012 19:59

– Nej det var det värsta, utbrister Annika Bayard, kommunikationsansvarig på Studenstaden när hon får reda på siffrorna.
– Jag har aldrig hört talas om att vi fått in klagomål på det. Och det borde jag ha fått veta i sådana fall, säger hon.

Siffrorna kommer från en ny undersökning gjord av Hem & Hyra. Men trots att tio procent av de drygt 1000 tillfrågade hyresgästerna haft problem med ljudet från sina grannars älskande, vågar de flesta inte göra något åt saken. Bara 15 procent har sagt åt sina grannar direkt, och 3 procent har vänt sig till hyresvärden.

Uppsalahems kommunikationsansvarige Linda Ryttlefors kan precis som Annika Bayard inte dra sig till minnes att de fått in klagomål om högljutt sex. Men om en situation av det slaget skulle uppstå föreslår hon att man tar kontakt med grannen först och främst.
– Hitta ett snyggt sätt att säga det på och hoppas att grannen fattar. Men fungerar inte det får givetvis vi prata med de berörda. Samtidigt får man faktiskt som boende i flerfamiljshus acceptera vissa ljud i vardagen, säger hon.

Om du själv är drabbad kanske det allra bästa är att bita ihop – ett genomsnittligt samlag varar bara i 7,5 minuter, enligt sexualrådgivaren Malena Ivarsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!