Loppis på torget för bröstcancerforskning

 En torkvinda med hundratals bh-ar fladdrande i oktobervinden, en konstauktion, en off shore-båt och ovanligt många basketspelare - loppisen på Vaksala torg i Uppsala hade många nya ingredienser på lördagen.

15 oktober 2011 19:03

Det var pryl- och torghandelsdagen Boob Market till förmån för bröstcancerdrabbade som arrangerades. Raden närmast Vaksalaskolan var reserverad för denna speciella torghandel.
Torkvindan med bh-ar i alla färger och storlekar var i själva verket ett lotteri med vinst varje gång. Vinsterna hade skänkts av en mängd olika Uppsalaföretag. Lotteriet lockade många, speciellt som alla pengar gick oavkortat till Bröstcancerfonden.

Frivilligarbetaren Linda Flycht hade fullt upp med att ta emot pengar och förmedla lotter. Bland köparna fanns Agneta Jansson, Uppsala och hennes barnbarn Elisabeth Segerkvist på besök från Bollnäs.
– Ett bra och viktigt initiativ, tyckte de båda om Boob market.
Initiativtagare till torghandelsdagen är Åse Granberg, Uppsala, som är affärs- och marknadsansvarig på företaget Scandinavian Cougar.
– Vi började med 0 kronor i budget, men uppslutningen kring den här dagen har varit otrolig. Jag tycker att det är jättekul att så många män har engagerat sig, säger Åse Granberg, som efter den lyckade starten redan har börjat planera för nästa års Boob Market i Uppsala - med samma motto som under lördagens premiär: Ta från de smarta, ge till de härliga.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!