Livets Ords konferens lockar tusentals

Det låg glädje och förväntan i luften ute vid Livets Ord i Uppsala på lördagseftermiddagen, då folk började strömma till inför starten av den traditionella Europakonferensen.

24 juli 2010 20:00

I år väntas mellan 12 000 och 15 000 besökare från cirka 60 länder delta, så Europakonferensen borde rätteligen byta namn till något mera globalt. Inslaget av människor från andra världsdelar än Europa var stort och påfallande.
Längs August Johanssons gata kom Seija Visuri och systrarna Miriam och Caroline Amritzer, som med gemensamma krafter försökte hålla styr på en indisk bike-riksha fullastad med tidningen Indian Children - Birgitta Ekmans fond för barn i Indien
– Vi är på väg för att lasta av alla tidningarna i foajén, sa Seija Visuri som är född i Uppsala, men som jobbat för Livets Ord i Calcutta det senaste året. Det känns fantastiskt att vara tillbaks i stan och att få delta i Europakonferensen,

Inne i foajén hos Livets Ord hördes mängder av språk, och för ett ögonblick kändes det som att vara förflyttad till FN-skrapan. Konferensen ska inledas med en predikan av den för de flesta besökare välkände helandeevangelisten Benny Hinn. För att vara säkra på att få en bra plats började folk köa redan på förmiddagen.
–Jag har sett fram mot det här hela året. Vi har köat sedan kl 13. Kl 17 öppnas dörrarna, så vi har bara en timme kvar nu sa Zohreh Raghebi, boende i Göteborg och med rötter i Iran.
Ännu längre, sedan halv elva hade Elisabeth Thordenberg och väninnan Asta Zachrisson från Kungälv köat på sina fällstolar vid ingången mot Fyrislundsgatan.
– Vad vi väntar oss av Europakonferensen? Att Herren ska göra under i våra och andra människors liv, och att det ska bli en stor väckelse, sa de.

Den fem timmar långa kötiden har damerna ägnat åt att be, dricka kaffe, sjunga, läsa Bibeln och prata med varandra och andra köande.
– Jag har varit frälst sedan 1993 och det är så underbart, sa Elisabeth Thordenberg med göteborgskt eftertryck.
Tälten i restaurangområdet med litteratur, musik och kristet relaterade småprylar hade redan öppnat. Bland mycket annat såldes knappar och prylar med underfundiga religiösa texter som: ”En del säger att Gud är död men när jag pratade med honom i morse var han inte ens sjuk”. Och vid de många matställena i stora tältet stod en månghövdad personal redo att ta emot hungriga konferensbesökare med hamburgare, tacos, grillat kött, lunch, kaffe och glass.

Vid Livets Ords parkering stod Thomas Kruse, Uppsala, och vinkade in bilar.
– Förutom alla svenska besökare har det kommit påfallande många ryssar, och en hel del norrmän och tyskar, sammanfattade han.
Under konferensveckan kommer uppemot 5 gudstjänster och 2 barnmöten att hållas varje dag, liksom flera konserter. Dessutom har ett tivoliområde byggts upp och flera sportturneringar kommer att genomföras.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anna Bill