Livets ord kan bli tv-serie

I framtiden kan Livets Ord i Uppsala komma att synas mer i tv-rutan än tidigare. Produktionsbolaget Baluba, som tidigare gjort program som Dansbandskampen, har kontaktat Livets Ord med förslag om att göra en tv-serie om församlingen.

5 november 2011 09:01

Livets Ord i Uppsala grundades 1983 av Ulf och Birgitta Ekman, har omkring 3 300 medlemmar. Kyrkan driver verksamheter som bibelskola, grund- och gymnasieskola, eget bokförlag och i februari förra året startades Livets Ords egen tv-talkshow med pastor Ulf Ekman som programledare.

Nu är det alltså möjligt att församlingens medlemmar och drygt 280 anställda kan komma att figurera betydligt mer i tv-rutan om en realityserie blir av i samarbete med produktionsbolaget Baluba. Men enligt Livets Ords pressansvarige Magnus Dahlberg är det än så länge långt ifrån säkert.
– Vi har inlett en initial diskussion med Baluba, men det är för tidigt att säga något då vi inte vet om eller när något över huvud taget blir av. Vi blir kontaktade av medieföretag regelbundet i olika ärenden och det här är ett av de företag vi har haft kontakt med, säger Magnus Dahlberg.

Enligt tidningen Världen idag är tanken med satsningen att skildra församlingens anställda och deras vardag. Magnus Dahlberg vill i nuläget inte uttala sig om vad tv-serien skulle innehålla men han tror att det finns ett starkt intresse från folk att få reda på mer om Livets Ord.
– Allmänintresset är helt klart stort. Vi märker att nyfikenheten finns då vi har mycket besök på vår hemsida och många som vill göra studiebesök.

Finns det några förutfattade meningar om Livets Ord som kan komma fram i en realityserie?
– Som sagt kan jag inte uttala mig om tv-produktionen i sig men rent allmänt finns det så klart en del fördomar om Livets Ord. De historier som figurerade i media under 80- och 90-talet, då det till exempel påstods att församlingen menade att handikappade får skylla sig själva, var något helt och hållet fabricerat och gripet ur luften.
– Lär man känna vår församling får man nog en annan bild oss som inte är så dramatisk, säger Magnus Dahlberg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anneli Hidalgo