Köerna till UL-center kvar

Köerna till UL-center vid Resecentrum är fortsatt långa med Uppsalabor som behöver byta ut sina värdekort till stadsbussarna.

19 augusti 2013 15:57

29 augusti är sista dagen de gamla värdekorten till stadsbussarna kan användas, och redan 12 augusti försvann möjligheten att ladda dem med mera respengar.

- Jag tror att många kanske skulle kunna bli hjälpta snabbare om de vände sig till de elva ombud runt om i Uppsala som också har de nya UL-korten och kan föra över de pengar som eventuellt finns kvar på de gamla, säger Sture Jonsson, informationschef på Upplands lokaltrafik, UL.

Enligt uppgifter till UNT ska kön vid UL-center vid middagstid på måndagen ha varit 150 personer lång, och bara tre av fem kassor bemannade.
- Den information jag har är att UL-center är fullt bemannat nu eftersom så många behöver hjälp med nya kort. Det hoppas jag stämmer. Om kassor varit obemannade så har det sannolikt varit bara under kortare tid.

Sture Jonssons tips till resenärer med stadsbusskort som måste bytas är att vända sig till försäljningsombuden:
- Ett av ombuden är Pressbyrån i Svava så för de köande vid UL-center finns ett alternativ på nära håll, säger Sture Jonsson.

Försäljningsombud UL

Pressbyrån Stora Torget
Ica Kvantum, Gränby
Ica Solen Supermarket, Storvreta
Ica Maxi, Stenhagen
Pressbyrån Svava
Press Stop S:t Persgatan
Ica Kvantum Gottsunda
Ica Nära Brantings torg
Ica Sävja, Vilan
Ica Samköp, Heidenstams torg
My Way, hörnet Kungsgatan-Vaksalagatan

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!