Hon blev årets Uppsalastudent

Hon är en mångsidig entreprenör - Årets Uppsalastudent 2013. På onsdagen belönades hon med ett stipendium på 100 000 kronor.

6 november 2013 14:58

Kajsa Asplund, 26 år, studerar på psykologprogrammet i Uppsala och belönas för sin mångsidighet, sitt driv och sin entreprenörsanda, skriver studenttidningen Ergo på sin hemsida.

Hon fick på onsdagen ta emot ett diplom och 100 000 kronor ur prins Daniels hand.
– Det känns helt fantastiskt just nu. Det här är ju den finaste utmärkelsen man kan få som student, säger Kajsa Asplund till UNT.

Kajsa Asplund är uppvuxen i Björklinge och sin framåtanda säger hon sig ha fått från sin mormor som var övertygad om att människor kan lära sig vad som helst.
– Stipendiepengarna ska jag använda till att vidareutveckla ett stressprogram för chefer som jag har byggt upp under mitt examensarbete, säger hon.

Ergo.nu uppger bland annat att Kajsa Asplund har byggt upp Psykologdagen i Uppsala, en förening som strävar efter att etablera kontakt mellan psykologistudenter och näringsliv. Hon arbetar ideelt inom Röda korset, och har även engagerat sig i utbildningsfrågor i institutionsstyrelsen.  

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Maria Lindblom/unt.se