Hanna Stjärne ny publisher för UNT

En kvinna med bred yrkesbakgrund inom radion blir ny chef för redaktionen och affärsverksamheten på UNT. Hanna Stjärne har utsetts till publisher för tidningen.

17 augusti 2011 15:00

Hon övertar därmed uppgifterna som chefredaktör, ansvarig utgivare och vd när nuvarande chefredaktör Lars Nilsson och vd Dan Lannerö går i pension. Det är första gången som rollerna samlas hos en och samma person på UNT, men befattningen som publisher blir allt vanligare i tidningsvärlden.
Hanna Stjärne kommer närmast från Sveriges Radio där hon varit bland annat inrikeschef på Dagens Eko, chef för P 1 och programdirektör. Hon har tidigare arbetat som reporter på flera radiostationer, bland annat som politisk reporter på Ekot och varit Sveriges Radios korrespondent i Oslo.

Hon har fått flera utmärkelser och utsågs förra året till Sveriges bästa kvinnliga mediechef. Hon är ordförande i juryn som delar ut Guldspaden för bästa grävande journalistik. Hanna Stjärne tillträder som publisher för UNT under senare delen av 2011.
-Vi är mycket glada över att vi lyckats rekrytera Hanna Stjärne, säger UNT:s styrelseordförande Lennart Foss. Hon har bred journalistisk kompetens och inte minst hennes inriktning på branschens framtidsfrågor kommer att bli en stor tillgång för hela NTM-koncernen, där UNT ingår.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!