Han kan ta över efter Busch Thor

Landstingspolitikern Jonas Segersam ligger bra till för en kommunalrådspost i Uppsala om Ebba Busch Thor blir EU-parlamentariker efter nästa val.

21 augusti 2013 13:29

Det visar det provval som partiet hållit. Enligt resultatet är Ebba Busch Thor ohotad i topp med nära 900 poäng. Tvåa kom Jonas Segersam med drygt 500 poäng. Trea är Torbjörn Aronsson med 100 poäng mindre. Lämnar Ebba Busch Thor sin kommunalrådspost så kan näste KD-råd alltså heta Jonas Segersam.

Segersam har en lång karriär bakom sig inom landstinget bland annat som landstingsråd i två omgångar. Han sitter i dag som vice ordförande i landstingets kulturnämnd och i landstingsfullmäktige samt är ledamot i landstingsstyrelsen.
– Jag har valt att kandidera till kommunen till nästa val och lämnar med det landstingspolitiken. Jag har suttit i flera perioder på olika poster och tycker det skulle vara skönt med omväxling. Man ska inte sitta för längde på samma uppdrag, säger han.

Han säger sig inte ha siktet inställt på att ersätta Ebba Busch Thor om hon skulle bli EU-parlamentariker. Men skulle inte säga nej till en kommunalrådspost.
– Det här är bara ett rådgivande provval. Mycket kan hända innan dess. Men får jag förtroendet så kommer jag att överväga det. Ebba är ett jättebra kommunalråd som lyft partiet både lokalt och nationellt, säger han.

I februari nästa år kommer KD:s årsmöte att slutgiltigt fastställa hur partiets kommunlista ska se ut.

Fakta

KD:s fem toppkandidater i Uppsala efter provvalet.

Ebba Busch Thor, 890 röster.

Jonas Segersam, 504

Torbjörn Aronson, 400

Ulla Johansson, 391

Margit Borgström, 332

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!