Grannarna oense om granen

Ska julen firas med gran? Eller räcker det med en ljusslinga? Boende i Eriksberg är oense och Cassandra Gustavsson Johnson har startat en namninsamling bland grannarna.

22 oktober 2011 19:09

För några år sedan beslöt den lokala hyresgästföreningen i Eriksberg för Marmorvägen och Granitvägen att skippa julgranen i området.
– Vi tyckte att julgran var onödigt ur miljösynpunkt. Det är synd att hugga ner stora fina granar, tidigare hade julgransljusen försvunnit och granarna blivit vandaliserade, berättar Eva Sjölander som sitter i lokalföreningens styrelse.

Men julgranar kom upp i alla fall, inte genom Hyresgästföreningen utan tack vare Uppsalahem.
Inför årets jul sa dock Uppsalahem att det blir en ljusslinga runt sophusen i stället. Det gillar inte Cassandra Gustavsson Johnson som bor i Eriksberg.
– Julgranen har stor betydelse, den sprider ljus i mörkret och ger glädje, påpekar hon.

När lokalföreningen nyligen hade möte kom saken upp igen. Enligt Eva Sjölander röstade bara nio av 30 närvarande för att en julgran ska sättas upp och därmed föll frågan.
Men Cassandra Gustavsson Johnson menar att det inte framgick av kallelsen till mötet att julgransfrågan skulle behandlas och att de personer som är för granen av den anledningen inte gick och röstade.

Därför har hon gått runt bland grannarna och samlat ihop namn för att en julgran ska sättas upp i området.
– På kort tid har jag fått ihop 20 namn. De flesta i mitt hus har skrivit på och jag märker att folk vill ha en julgran i området i vinter.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!