Förlorade 3 500 efter biljettköp

Sebastian Cavegård misstänker att han utsattes för skimning vid en biljettautomat vid Resecentrum i våras.

19 november 2012 19:05

–  Någon i Thailand hade tagit ut 3 500 kronor från mitt konto.

Under den gångna helgen uppdagades att två skimningsutrustningar monterats på biljettautomater i gångtunneln vid Resecentrum. Bedragare installerar sådan utrustning för att kopiera information från kortets magnetremsa. Om gärningsmannen har stått bredvid och sett vilken kod kortinnehavaren slagit in vid biljettköp eller bankomattuttag kan han eller hon sedan ta ut pengar från kontot.

Under måndagen fick polisen in en anmälan från en person som tror sig ha förlorat pengar efter att nyligen ha använt biljettautomaten i gångtunneln. Hur mycket pengar som ska ha försvunnit är ännu oklart.
–  De här skimningsapparaterna kan ha flyttats runt och suttit till och från på biljettautomaterna vid Resecentrum, säger Uppsalapolisens pressinformatör Christer Nordström.

I maj polisanmälde Uppsalabon Sebastian Cavegård ett fall av fullbordad skimning.
–  Jag skulle köpa en tågbiljett i en av automaterna under bron vid Resecentrum. Det konstiga var att det inte gick att betala med kortet så jag fick använda en annan automat. Några dagar senare hade 3 500 kronor försvunnit från kontot. Enligt banken hade pengarna tagits ut i Thailand men jag hade inte varit där.

Sebastian Cavegård, som fick tillbaka pengarna av banken, säger att han är rätt säker på att han blev skimmad just på Resecentrum. Orsaken är att han inte använt kortet någon annanstans från det han gjorde uttaget vid Resecentrum tills pengarna försvann.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Staffan Wolters