Polisen har fått tips från förälder

Polisen uppgav på måndagskvällen att de via mail har fått in ett tips från en förälder vars barn deltog i innebandycupen.

9 januari 2012 14:35

Polisen gjorde under måndagskvällen ett genombrott i utredningen av fallet med en tioårig pojke som lämnats utan ytterkläder efter en innebandycup.

Polisen har fått en epost från en person som uppger sig vara en förälder till ett barn som deltog i innebandycupen. Polisen kommer att förhöra personen ifråga så snart det är möjligt.

Det framkommer dock inte om det rör sig om den berörda pojkens förälder som har hört av sig, eller om det är en annan förälder som har uppgifter i fallet.

Polisen utreder fallet med innebandypappan som lämnade sin son frysande utanför Fyrishov utreds som ofredande. Men polisen har tidigare uppgett att de inte har lyckats få fram pappans identitet.

Efter att förundersökningen först lagts ned och därefter lämnats till åklagare för bedömning har åklagaren bestämt att ärendet ska utredas.

– Vi har satt rubriceringen ofredande i inledningsskedet eftersom vi anser att det har varit frågan om ett särskilt hänsynslöst beteende mot den här pojken. Sen får vi se om rubriceringen kan komma att ändras under utredningens gång, säger kammaråklagare Lena Jansson.

Men ni vet fortfarande inte vilka personerna är?
- Vi kommer naturligtvis ta reda på vilka personerna är och kontakta dem, mer kan vi inte säga med hänsyn till utredningssekretessen. Men försundersöknigen är inledd.

Polisen har åter tagit sig an ärendet.

– Åklagaren har rubricerat det här som ett ofredande. Nu kommer vi att börja jobba med det här utifrån hennes direktiv. Men vi kan inte gå in på exakt vilka utredningsåtgärder det är, säger Lisa Sannervik vid Uppsalapolisen.

Varför ändrade ni er?
– Den första bedömningen var att man inte hade någon anledning att tro att brott hade begåtts. Men på grund av att nya uppgifter inkom så beslutade man att lämna det här till åklagare.

Är socialen inkopplad?
– Vi vet fortfarande inte vem den här pojken är. Det försvårar för oss eftersom det är oklart vilken myndighet som ska kopplas in. Men framkommer det omständigheter som gör att vi måste anmäla det här enligt socialtjänstlagen så kommer vi naturligtivs att göra det.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anton Andersson/unt.se