Fortsatt samarbete inom Alliansen

Allianskollegorna Folkpartiet och Moderaterna i Uppsala vill fortsätta samarbetet med Centerpartiets Stefan Hanna.

4 januari 2011 14:49

– De åsikter som Stefan Hanna uttryckt i sin blogg hör inte till sådant han brukar ta upp i samtal med oss, säger kommunalrådet Cecilia Forss (M).

Varken Cecilia Forss (M) eller Folkpartiets kommunalråd Mohamad Hassan ser några hinder för fortsatt samarbete med Stefan Hanna inom ramen för Uppsalaalliansen. Däremot är båda kritiska till krav på hyenadräkter för bidragsfuskare och annat som Hanna skrivit om på sin blogg.
– Stefan Hanna vill vara en annorlunda politiker, han kan ibland vara frispråkig och ställa saker på sin spets. Han vill att det ska hända saker och jag kan tänka mig att han tycker att vi andra politiker är lite för anpassade till den vanliga lunken, menar Cecilia Forss.

Hon vill dock inte svara på frågan om hon har ett obrutet förtroende för sin kommunalrådskollega.
– Det är inte min sak att avgöra, det är en fråga för Centerpartiet, säger Cecilia Forss.

Mohamad Hassan (FP) säger att han utifrån det han läst på Hannas blogg inte känner igen den Stefan Hanna han brukar möta men att det inte påverkar hans förtroende för honom.
– Det som kommit fram i debatten kan bero på missförstånd och jag vill inte ge mer kommentarer innan jag pratat med honom.

Stefan Hanna skriver på sin blogg att han där ger uttryck för sina personliga tankar. Såväl Mohamad Hassan som Cecilia Forss anser att det som kommunalråd inte går att ha en personlig blogg med åsikter som är fristående från politikerrollen.
– Det är bland annat därför jag inte bloggar. Man måste vara väldigt noga när man skriver i en blogg och det är lätt att till exempel skämt misstolkas, säger Mohamad Hassan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!