Busch i hård Hägglundkritik

Nu riktar Ebba Busch, Kristdemokraternas kommunalråd i Uppsala, hård kritik mot sin partiledare.

19 november 2010 10:52

– Han har knapp tid på sig att visa att han är rätt person att leda vårt parti, säger hon.

Med 5,6 procent av rösterna i valet blev Kristdemokraterna riksdagens minsta parti. Det har öppnat för intern kritik mot partiledaren Göran Hägglund, som i samma veva fattat en flera impopulära beslut.

Kristdemokraternas nya kommunalråd i Uppsala, Ebba Busch, är en av kritikerna. Hon tycker inte att Göran Hägglund förankrar sina beslut i partiet, och tar hans senaste utspel om partiets hjärtefråga vårdnadsbidraget som exempel.
– Utan att ha förankrat frågan det minsta deklarerar han nu att vårdnadsbidraget nått vägs ände. Det är samma situation som vi hade efter förra valet då vi gick till val på sänkt bensinskatt men Hägglund kort efter valet ändrade sig.

Så sent som på torsdagskvällen avfärdade Göran Hägglund den interna kritiken som kommande från några få partimedlemmar och gällande en liten del av politiken. Men det tycker Ebba Busch är ”en grav missbedömning”.
– Jag upplever att det finns en ganska bred kritik. Det handlar inte om enskilda händelser, det han sa om vårdnadsbidraget är bara droppen som fått bägaren att rinna över.

Ebba Busch kräver nu att Göran Hägglund erkänner att Kristdemokraterna är ett parti som befinner sig i kris. Hon säger att han nu har knapp tid på sig att visa att han är rätt person att leda partiet.
– I dagsläget har jag förtroende för Göran Hägglund, men det förtroendekapitalet är inte oändligt.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johanna Odlander