Asfaltläggare avhysta

På tisdagsmorgonen avvisades de asfaltläggare som sedan förra veckan med sina husvagnar uppehållit sig vid Gnistagatan i Uppsala.

24 maj 2011 08:21

Kronofogdemyndigheten anmodade på måndagen de engelsktalande asfaltläggarna att lämna Gnistagatan och Brunnbybadets parkering i Knivsta. På tisdagsmorgonen hade fordonskipagen vid Brunnbybadet lämnat platsen medan det fotfarande fanns ekipage kvar vid Gnistagatan vid Uppsalas södra infart. Dessa avhystes under lugna former av kronfogdemyndigheten och polisen som fanns med på plats behövde inte ingripa. Sammanlagt har ett trettiotal fordonsekipage fått lämna Uppsala.

Uppsala och Knivsta kommuner hade har ansökt hos Kronofogdemyndigheten att få hjälp till stånd en avhysning.  Anledningen är förbudet att campa på en plats som inte är upplåten för camping enligt den de lokala ordningsföreskrifterna. 

Vart asfaltläggarna nu tar vägen vet inte polisen.
- Men vi vill gärna få tips från allmänheten om de slår sig ned på annan plats i länet, säger Lisa Sannervik, presstalesperson vid Uppsalapolisen.
- Det vill vi därför att det visat sig att de slår sig ner på platser där det inte är tillåtet att stå och dessutom har det i Knivsta och Uppsala blivit rejält nedskräpat. En anmälan om miljöbrott är upprättad då man dumpat gammal asfalt vid Gnistagatan, säger Lisa Sannervik.

De kontroller polisen gjort av fordon och förare vid Brunnbybadet och vid Gnistagatan har inte lett till några anmärkningar.

De kringresande asfaltläggarna erbjuder sina tjänster till villaägare med asfaltläggning och sten- och plattarbeten. Enligt tidigare erfarenheter har många kunder blivit lurade då arbetena utförts undermåligt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!