Vittne berättar om dödsbranden

Polisen har nu hållit förhör med den man i trettioårsåldern som överlevde nattens dödsbrand.

30 maj 2015 16:59

Tre män omkom i natt i en brand i en husvagn i närheten av Hovgården, en mil utanför Uppsala. Ytterligare en man fanns i husvagnen, men han lyckades ta sig ut och upptäcktes senare av en ambulans ute på väg 288.

Polisen har under lördagseftermiddagen, med hjälp av tolk, hållit förhör med mannen som inte är misstänkt för något brott.

– Han säger att de grillat på kvällen och sedan gått och lagt sig. Vid tre-tiden vaknade han av stark röklukt. Sen ska brandförloppet ha varit väldigt snabbt, säger polisens presstalesperosn Christer Nordström.

LÄS MER:Så har polisen jobbat med fallet

Betyder det att det var grillen som orsakade branden?

– Nej det kan vi inte säga i nuläget, den exakta orsaken vet vi inte. Men det kan alltså handla om en tragisk olyckshändelse.

Personerna uppges vara gästarbetare, men polisen har ännu inte sagt något om männens nationalitet och de vet inte hur länge männen varit i Sverige.

Hur är det med den överlevande mannen?

– Han befinner sig i chock och vårdas på sjukhus, men han ska inte ha fått några fysiska skador.

Har han kunnat berätta något mer om olyckan?

– Nej.

Polisens tekniker har inte lyckats hitta något konkret på olycksplatsen som tyder på att de tre ska ha bragdts om livet.

– Vi har en pågående förundersökning om mordbrand, men det är naturligt i sådana här lägen där det finns många frågetecken, säger Christer Nordström.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!