Uppsala kommun i topp på Facebook

Hur bra är kommunerna på att nå sina användare på Facebook? Ett företag har undersökt saken och utsett Sveriges 10 bästa kommuner på Facebook. Uppland kniper två platser.

26 augusti 2015 07:00

Uppsala kommun hamnar på plats 10, enligt analysföretaget Smampion som under sommaren bevakat 172 av Sveriges kommuner på Facebook. Man har bland annat studerat vilka kommuner som växer mest, är mest aktiva och engagerar flest följare. Uppsala kommun toppar många listor när det kommer till responsivitet och hanterar följarnas frågor "tydligt och trevligt", enligt företaget. Uppsala kommun har 4 651 följare på Facebook.

Ännu bättre lyckas Enköpings kommun, som kammar hem silvret och alltså är näst bäst av alla kommuner på Facebook. Enligt undersökningen står Enköping för många informationsrika inlägg samt "sprider glädje" med inlägg i stil med "flodhästen Hippo" och "kakbufféer på Anhörigcentrum". Det framgår även att varje inlägg delas av minst tio följare, vilket ger en hög "engagemangsgrad".

Vilken kommun är allra bäst då?

Partille kommun gör "det mesta helt rätt" och hamnar högst upp på listan, enligt företaget. Kommunen har utökat sin följarskara och publicerar minst ett Facebookinlägg om dagen och är delaktiga och snabba i kommentarerna på inläggen, heter det.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!