Två döda väster om Uppsala

En kvinna och en man hittades tidigt på måndagsmorgonen döda på en plats väster om Uppsala.

29 februari 1916 08:56

När polisen kom till platsen sent på söndagskvällen hittades kvinnan död, av allt att döma dödad av sin man som därefter ska ha tagit sitt liv.

– Vi fick larmet klockan 22.53 på söndagskvällen. Kvinnan hade ringt in till SOS Alarm och skrikit och uppgett att hon var utsatt för ett grovt brott. Samtalet bröts men vi spårade samtalet och åkte till adressen, säger Christer Nordström, Uppsalapolisens presstalesperson, till UNT på måndagsmorgonen.

Uppsalapolisen skickade flera patruller och även en piketbuss från Stockholm till platsen. Man rekvirerade också förhandlare till insatsen. Men det skulle dröja flera timmar innan polisen gick in i huset.

– Vi fick information om att mannen i huset ägde jaktvapen och upprättade en brytpunkt en bit ifrån fastigheten, säger Christer Nordström och tillägger att man hade telefonkontakt med huset åtminstone ett tag under natten.

Det var vid ettiden som polisen fattade beslut om att frysa insatsen. Polisen motiverar det beslutet med att man av taktiska skäl ville ta reda på mer om vilka personer som fanns i huset och säkerställa att inga ytterligare personer skulle komma till skada. Dessutom tog det en timme innan piketfordonet från Stockholm var på plats.

Polisen tog sig in i huset klockan 02.42, nästan fyra timmar sedan man fått larmet. Då var allt över.

– Mannen hittades avliden i ett uthus på gården. Därefter gick vi in i huset och påträffade kvinnan skjuten till döds, säger Christer Nordström.

– Det är ett medelålders par som hittats döda. De är inte kända av polisen sedan tidigare. Barnen befann sig inne i huset när polisen kom till platsen. Det rör sig om små barn som togs om hand av polisen. De har nu överlämnats till socialtjänsten, säger Christer Nordström.

Att polisen väntade till måndagsmorgonen med att berätta om händelsen beror på att man först ville informera anhöriga. Enligt polisen finns inget som tyder på att någon ytterligare person varit inblandad. Barnen ska vara fysiskt oskadda.

UNT:s fotograf var på plats vid den misstänkta brottsplatsen på måndagsförmiddagen.

– Polisen här på plats inväntar just nu mer personal och på att teknikerna ska säga sitt. Det är teknikerna som ska avgöra hur stort område som ska spärras av, säger UNT:s fotograf Pär Fredin.

Under måndagen kommer kyrkan på orten där det misstänkta mordet inträffade att hålla öppet för allmänheten.

– Från klockan 15 kommer kyrkan stå öppen och klockan 19 kommer det att hållas en andakt med musik, säger kyrkoherden för kyrkan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!