Två brandbilar i krock

Två brandmän fick uppsöka sjukhus efter en trafikolycka på lördagseftermiddagen.

15 mars 2015 13:17

Larmet till polisen kom strax före klockan 16 på lördagen. Olyckan skedde strax efter att två fordon larmats ut från stationen i Rosendal för att bekämpa en markbrand i Västeråker sydväst om Uppsala. Efter bara en kort stund tvingades föraren av den första bilen att bromsa in eftersom en varningslampa indikerade att ett av de verktygsskåp som finns utanpå fordonet inte var stängt.

Föraren av brandbilen som låg bakom observerade för sent att kollegan framför hade stannat bilen. Detta berodde i sin tur på att det första fordonet hade rört upp ett kraftigt dammoln som skymde sikten. Det pågår ett stort byggnadsprojekt i området plus att gammalt grus från vintern ännu ligger kvar.

Föraren av bil nummer två kunde inte svänga in på gång- och cykelvägen eftersom det fanns personer där vid olyckstillfället. Däremot lyckades han till viss del styra undan åt andra hållet men träffade ändå bilen framför innan han fick stopp på sitt fordon.

Två brandmän fördes till Akademiska sjukhuset för kontroll. De två befanns dock vara oskadda och kunde fullfölja sitt skift efter sjukhusbesöket. Händelsen har anmälts till polisen som misstänkt arbetsplatsolycka.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Göran Sterner