Stenkastning och flera bränder i Gränby under natten

Ett soprum, en container och en kompost hade satts i brand.

12 juni 2016 06:52

Under natten mot söndag ska det ha varit nya oroligheter i Uppsala. Men denna gången till skillnad från tidigare nätter så är det i Gränbyområdet som det mesta har skett.

- Oroligheterna i området började strax efter midnatt. En väktarbil ska ha fått en sten kastad mot sig men ingen ruta ska ha krossats. Sedan har det skett flera bränder i området inte långt från varandra. Bland annat ska ett soprum, en container och en kompost ha satts i brand, säger Torbjörn Karlsson, länsvakthavande befäl vid polisen i Uppsala.

Ingen människa ska dock ha skadats i samband med bränderna eller stenkastningen. Det ska inte heller ha funnits någon spridningsrisk.

- Räddningstjänsten har kunnat ta sig fram för att släcka bränderna utan att blivit hindrade. Det ska inte heller ha skett någon form av stenkastning eller liknande mot polisen, säger Torbjörn Karlsson.

Strax innan 23 ska det även ha brunnit i sopkärl i Norby i Uppsala. Vid 00.55 larmades räddningstjänsten dessutom till Storvreta för brand i en container. En halvtimme senare kom det in ett nytt larm, en brand i ett mindre förråd. Förrådet ska ha varit fristående och det fanns inte någon risk för spridning men förrådet i sig blev så gott som helt utbränt.

- Vi har upprättat anmälan om skadegörelse vid samtliga fall. Skillnaden från tidigare nätter är att det inte varit stök med ungdomar i områdena utan när vi kommit dit så har det varit tomt men brunnit, säger Torbjörn Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Emil Berglund