Så tycker läsarna om hen-toaletten

Åsikterna om värdet av en hen-toalett på Ångströmlaboratoriet går i sär även om de negativa kommentarerna dominerar på unt.se:s Facebooksida.

18 februari 1916 10:40

På torsdagsförmiddagen hade ett 70-tal kommentarer till unt.se:s första artikel om hentoan kommit in. Många är starkt kritiska och menar att det är ett löjligt initiativ. Andra anser att det knappast kan finns något behov eftersom alla toaletter på Ångström redan är unisex. Vissa retar också upp sig på att det ska finnas nagellack tillgängligt.

"Är inte hela poängen med att skapa en könsneutral toalett att ta bort könsspecifika attribut? Man utgår ifrån att en person som vill använda toaletten är en man med feminina attribut", skriver en person.

Men det finns också positiva röster:

"Superbra initiativ. Hen är ett pronomen för folk som är intersexuella, dock okunskap med nagellacket."

"Fantastiskt! Det är dessutom den trevligaste och fräschaste toaletten på hela Ångström!"

Andra väljer att se det från den skämtsamma sidan och undrar om det redan är första april eller om det ska bli hendikapptoalett också...

unt.se:s fråga "Vad tycker du om initiativet?" svarar 5 procent Bra! Övriga 95 procent svarar Nej! Vid 11-tiden på torsdagsförmiddagen hade närmare 1 800 personer besvarat frågan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!