Publikrekord på festen i Botaniska

Botaniska trädgården var fylld av filtar och fikande festivalbesökare under fredagskvällen. Enligt arrangören Jonas Curling är det nytt publikrekord i Botaniska trädgården med "A Walk in the Park".

12 augusti 1916 14:13

På festivalområdet var nästan varje gräsyta nyttjad till max av alla filtar som besökare tagit med sig. Stämningen var lättsam och tillströmningen av besökare fortsatte under större delen av kvällen.

Arrangören Jonas Curling på Welcome Concerts berättar för UNT att kvällens festival har satt publikrekord.

– Kvällen har gått jättebra, det är en fantastisk stämning med mycket folk. Botaniska trädgården står i full blom.

– Om vi säger så här, vi hade 8600 besökare på Elton John och det är garanterat fler i dag. Det här är ett publikrekord för Botaniska trädgården.

När UNT besökte festivalområdet under kvällensatt Emelie Östergren och Katarina Larsson vid ett bord och väntade på att konserterna skulle börja.

– Jag är pepp på min dejt, säger Emelie Östergren.

Din dejt?

– Ja, min dejt med Lasse. Så kallar jag honom. Jag har gift mig nyligen så det är lite speciellt så här när svärmor köper mig en biljett, säger Emelie Östergren med ett skratt. Det är fokus på Winnerbäck, även om jag tycker att alla artister här i dag är bra.

Vid en filt lite längre bort sitter Anna Karlsson, Jyrki Hedman, Anna Ramsten och Camilla Fröjd.

– Jag ser fram emot Miriam och Lasse framför allt och att få vara ute i sommaren med vädret så här. Det här är en fantastisk miljö att ha en sån här picknickfestival för, säger Camilla Fröjd.

Anna Karlsson fyller i med att det är roligt att det satsas på ett evenemang med mer än bara konserter.

– Det är så härligt när många kan umgås samtidigt och det finns matstånd runtomkring. Jag fick biljetten som julklapp redan i december, så vi har peppat länge för det här!

Bland alla filtar och picknickande besökare stöter UNT på Joakim Lundberg som är ansvarig för områdets uppbyggnad. Han berättar att det var en stor skillnad att göra i ordning området från förra veckans konsert med Tom Jones.

– Det är mycket mer detaljer i dag. Vi har olika tältgrupper, podier och en gemensam grafisk profil för hela festivalen. Scenen har fått stå kvar, men bygget med området inleddes i onsdags och blev faktiskt helt färdigt först ungefär en kvart innan vi öppnade, säger Joakim Lundberg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!