Populär musiksatsning vid Långsjön

Musikevenemanget Musik vid Långsjön, i Björklinge, har varit en populär satsning denna sommar med över 1500 besökare som mest.

24 augusti 1916 13:38

Flera hundra personer hade tagit sig till Sandvikens badplats i Björklinge, på onsdagskvällen, när den sista allsångskvällen, för denna säsong, arrangerades. Förutom allsång bjöds besökarna även på bland annat parkour och uppträdanden från lokala band. Det var den fjärde tillställningen denna sommar och för varje gång har trycket ökat.

– Det känns så bra, över förväntan. Musik för ihop människor och genom detta har folk kommit samman, säger Ingemar Gustavsson, som är initiativtagare till evenemanget.

Idén bakom succén fick Ingemar Gustavsson av sin fru, för tre år sedan. Men det var inte förrän i januari i år som han själv drog igång det hela. Med hjälp av sponsring av företag och föreningar, ett ekonomiskt stöd på 50 000 kronor från kommunen och tack vare att alla band spelar gratis, kunde hans plan bli verklighet.

– Folk har inte så mycket pengar idag, så jag ville att det skulle vara gratis, så att folk kommer ut och träffas, säger Ingemar Gustavsson.

På en filt på gräsmattan, en bit från scenen, sitter grannarna Anders Westman, Desiree Högsäter och Anne Sundell. Alla tre är överens om att Musik i Långsjön är något positivt.

– Det behövs, så att fler kommer ut och träffas, säger Anders Westman.

– Det är bra med ett evenemang för alla åldrar, så flera generationer kan göra något tillsammans, fyller Desiree Högsäter i.

Efter en lyckad första säsong finns planer på en fortsättning även nästa sommar.

– Men det beror på om vi kan få bidrag från kommunen, säger Ingemar Gustavsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!