Politiker efter poledance-uppvisningen: "Inte tal om någon strippshow"

Den omtalade poledance-underhållnigen på SKL-middagen var ingen strippshow. Det menar två Uppsalapolitiker som var på plats.

18 mars 1916 14:39

Middagen på Arbetsmarknads- och näringslivsdagarna tog en drastisk vändning. När det bjöds på poledance-underhållning till efterrätten avbröts showen och arrangörerna, Sveriges kommuner och landsting (SKL) bad om ursäkt. Enligt SVT Uppsala, som var först med nyheten, uppfattade nämligen vissa gäster det som striptease och blev upprörda.

UNT har pratat med två Uppsalapolitiker som var på middagen. De upplevde inte showen som en striptease.

– Jag uppfattade det mer som en slags atletisk prestation, säger Kenny Jonsson (C), ledamot i arbetsmarknadsnämnden.

Artistduon Jecko och Jessie som stod på scen jobbar för barnkanalen och hade enligt Tor Hatlevoll, SKL:s arrangör, lovat trolleri, jonglering och akrobatik.

Kenny Jonsson menar att han och bordssällskapet snarare reagerade på Jeckos trollerishow, innan Jessies pole dance-show.

– Vi tyckte det var lite buskis-humor. Han vred ballonger och skoljade med folk. Han kanske inte gick över gränsen, men det uppfattades som lite småplumpt, säger Kenny Jonsson, som tycker att de arga reaktionerna är överdrivna.

– Det är lite som storm i ett vattenglas, säger han.

LÄS MER: Pole dance stoppades på kommundagar

Sanna Selberg (MP), ledamot i samma nämnd, tolkade också poledance-showen som ett akrobatiskt nummer.

– Jag upplevde det som att det var en väldigt kompetent människa som utförde det här numret. Det var inte tal om någon strippshow, säger Sanna Selberg. Hon förstår dock om vissa uppfattar det på ett annat sätt.

– Med tanke på den objektifiering av kvinnor som konstant sker i vårt samhälle så kan man konstatera att det kanske inte var det bästa forumet för den typen av underhållning, säger hon, men poängterar att det inte handlar om att skuldbelägga dem som utövar sporten.

Liksom Kenny Jonsson reagerare Sanna Selberg mer på trollerishowen innan dansen.

– Det fanns skämt i den första delen av underhållningen som var mer stötande faktiskt, skämt åt det lätt sexistiska hållet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!