Polisen söker tips efter inbrottsvåg

Under ett par dagar har ett tiotal bostadsinbrott anmälts i länet. Polisen har få spår att gå på och söker nu tips och iakttagelser från allmänheten.

18 november 2016 10:55

Totalt har sexton fullbordade inbrott kommit till polisens kännedom, tretton stycken i Uppsala, två i Bålsta och ett i Enköping.

Läs mer: Bostadsinbrott i flera stadsdelar

Polisen vänder sig nu till allmänheten för att få hjälp med utredningsarbetet. Få iakttagelser har gjorts från brottsplatserna och inbrottstillfällena.

– Vi är oerhört angelägna om tips. Nu har vi en serie spridda inbrott och utesluter inte att det kan röra sig om samma gärningsmän, säger polisens presstalesperson Christer Nordström.

Under onsdagen hade polisen fått uppgift om inbrott i stadsdelarna Luthagen (Hällbygatan), Flogsta(Hesselmans väg/Flogstavägen), Nåntuna (Sömnadsvägen), Berthåga (Engelbertsvägen) och Gamla Uppsala (Mimers väg) samt Rungården i Bålsta.

– Vi vill uppmuntra den som ser någon okänd person eller okänt fordon att larma polisen direkt. Det är inte ovanligt att man rekognoserar i området innan. Ser du någon gå runt på grannens tomt, gå ut och fråga vad de letar efter, uppmanar Christer Nordström.

Under torsdagen fick polisen in ytterligare uppgifter om inbrott. De berörda områdena är Hasselvägen i Storvreta, Damastvägen i Nåntuna och Baldersbråvägen i Enköping.

Under natten mot fredag har någon eller några även brutit sig in till ett företag i södra Bålsta och stulit en kassa.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Sara Linderoth