Tv: Här skyddar polis brandmännen

Stenkastande ungdomar hindrade räddningstjänsten från att ta sig fram.

9 juni 2016 03:37

Strax efter klockan ett natten till torsdag larmades polis och räddningstjänst om att det eldades på gatan i Stenhagen, Uppsala.

När räddningstjänsten kom till platsen möttes de av stenkastande ungdomar och kunde inte ta sig fram till den bil och de två mopeder som brann. Kravallutrustad polis med hundar fick till slut kallas dit och skydda räddningstjänsten så att släckningsarbetet kunde utföras utan störningar.

??- Det kommer att skrivas en anmälan om antingen skadegörelse eller försök till misshandel, säger Tommy Karlsson, vakthavande befäl vid polisen i Uppsala.

När polis anlände till Stenhagen så möttes de också av stenkastning.

- Det är ett trettiotal ungdomar som varit på platsen och de ska även ha krossat en ruta på en av våra radiobilar genom att kasta en sten mot den, säger Tommy Karlsson.

Polisen har inte gripit någon person, men fick vara kvar på platsen i två timmar tills stämningen hade lugnat ner sig. ??

- Både räddningstjänsten och vi har ju försökt att tala dem till rätta men vissa av dem är helt enkelt bara inte mottagliga, säger Tommy Karlsson.

De som kastade ska ha varit maskerade.

– Det dyker upp ett antal maskerade personer från ett buskage och börjar kasta sten mot polisen. Sedan springer de därifrån i olika riktning, säger Uppsalapolisens presstalesperson Christer Nordström.

På torsdagsförmiddagen bekräftar polisen att de lyckats identifiera några av ungdomarna som befann sig på platsen.

– De är i nuläget inte misstänkta för något brott. Vi måste ju kunna styrka vem det är som har gjort vad vilket inte är så lätt vid en sån här händelse, säger Christer Nordström.

Inga poliser eller brandmän kom till skada. Polisen uppger att de inte har behövt använda våld mot de stenkastande ungdomarna.

– Inga ungdomar skadades och det finns ingen redovisning om att vi behövt använda våld, säger Christer Nordström.

I Tv-klippet ovan kan du se bilder från brottsplatsen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!