Penisminaret och moskébröst ska tas bort

En penis som liknar en minaret och ett par bröst som liknar två moskéer. Så ser Skarholmens nya toalettskyltar ut. Efter kritik tas de nu bort.

23 maj 2014 11:41

I samband med att restaurang Skarholmen öppnade för säsongen i början av maj var toalettdörrarna prydda med nya symboler för att märka ut herr- och damtoalett.

Personer har hört av sig, både till UNT och till Skarholmen via deras facebooksida, och påpekat att den kvinnliga symbolen liknar två moskéer medan den manliga symbolen liknar en minaret.

– Vi hade ingen som helst tanke bakom symbolerna. Det var helt enkelt symboler för att visa var herr- och damtoaletten finns, säger Linus Jonsson, en av de ansvariga för driften av Skarholmen.

Inspirationen till skyltarna ska ha hittats på en internetsida som visade upp en bild på toalettdörrar tillhörande en thailändsk krog.

– Vi tänkte att symbolerna på ett underfundigt sätt skulle göra att våra gäster hittar rätt, säger Linus Jonsson.

Kan du förstå om skyltarna har väckt associationer till exempelvis minareter och moskéer?

– Efter de åsikter vi fått nu kan jag förstå det. Men det var ingen hos oss som alls gjort den kopplingen. Vi lade ingen som helst värdering i det här, säger Linus Jonsson.Han meddelar att de lyssnat på den diskussion och de åsikter som framförts och väljer nu att byta ut skyltarna.

– Vi kände att det här är inte någon diskussion eller debatt vi vill ha med våra gäster. Efter att åsikter framförs beställde vi i veckan ”normala” skyltar. Det var ett jätteenkelt beslut för oss att fatta. Vi läste, hörde och förstod, säger Linus Jonsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Nicklas Kihlberg