Ohlson bekräftar: Utesluts ur SD

Jessica Ohlson bekräftar att hon är en av de sex personer som utesluts ur Sverigedemokraterna. "Det är jättetråkigt att så många år av engagemang tar slut i dag", säger hon till UNT.

25 oktober 2015 21:10

– Jag fick beskedet av en person i partiet som i sin tur hade fått veta det från en i partistyrelsen.

Var det väntat?

– Ja, det var det. Man hade inte öppnat ett personärende mot mig om man inte hade tänkt utesluta mig. Det var helt väntat.

Du avsäger dig dina politiska uppdrag i Uppsala. Har det något med uteslutningen att göra?

– Nej, flytten har jag funderat på under sommaren och det har inget att göra med att jag blir utesluten. Jag kommer att flytta tillbaka till Nyköping inom kort. Eftersom jag flyttar från kommunen kommer jag även att avsäga mig mina politiska uppdrag.

Kommer du att fortsätta som ordförande för SDU?

– Ja, det kommer jag att göra. Jag är ju vald som ordförande. Det kommer att vara min primära uppgift framöver.

Hur känns det att bli utesluten ur SD?

– Det är ju jättetråkigt att så många år av engagemang tar slut idag. Det är framför allt tråkigt att partiledningen tillåts fortsätta på det här viset. Alla de som i hemlighet tycker att partiledningen gör fel sitter tysta för att de är rädda om sina egna positioner. Det är skrämmande att det här pågår i Sveriges tredje största parti.

Hur har du upplevt stödet från andra SD-politiker i Uppsala under den här tiden?

– Vi har haft ett väldig bra samarbeta både i kommunfullmäktige och landstingsfullmäktige. Både jag och de andra som är verksamma i Uppsala tycker att det är tråkigt att det inte kan fortsätta.

LÄS MER: Sex utesluts ur Sverigedemokraterna

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!