Nytt Ship to Gaza seglar snart i väg

I september seglar ytterligare en båt inom ramen för projektet Ship to Gaza. Nästa vecka kommer talespersoner till Uppsala för att anordna aktiviteter och informera om projektet.

26 juli 1916 15:20

Denna gång kallas projektet "Women's Boat to Gaza" och besättning och delegater ombord kommer enbart att utgöras av personer som identifierar sig som kvinnor.

– Vi vill åter uppmärksamma den illegala blockaden av Gazaremsan som bland annat innebär att befolkningen lider av brist på medicin, dricksvatten och andra förnödenheter. De som drabbas mest av detta är kvinnor och barn. Därför vill vi särskilt uppmärksamma kvinnornas situation den här gången, säger Amil Sarsour, talesperson för Ship to Gaza Uppsala.

Avresan i september föregås av en turné runt i Sverige som 1–2 augusti stannar till vid Resecentrum i Uppsala. Då kommer nationella talespersoner att berätta om projektet och det blir även fotoutställning och andra kulturella aktiviteter med koppling till Gaza. Dessutom hålls ett panelsamtal där flera politiker med Uppsalaanknytning, bland andra Emma Wallrup (V) och Stefan Hanna (C), deltar.

– Det är viktigt att skapa diskussion om blockaden av Gaza på både internationell och lokal nivå, säger Amil Sarsour.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!