Maskerat gäng eldade i Valsätra

Strax efter 21.30 på lördagskvällen åkte räddningstjänsten ut på ett larm om brand i en container. Det var startskottet på en stökig påskaftonsnatt.

26 mars 2016 22:18

Från klockan 22 och framåt har tre personbilar stuckits i brand i området. Två på Bandstolsvägen och en på Linrepevägen.

 Det ska vara ett 15-20-tal ungdomar som är maskerade och eldar bildäck, sa Lars Eskhult, vakthavande befäl vid Uppsalapolisen kort efter att det första larmet kommit in till polisen.

Vid 23.20 fick räddningstjänsten larm om att en container fylld med byggavfall börjat brinna på Bandstolsvägen. Flera mindre bränder i skräphögar och annat bråte har fått slås ner under senkvällen.

 Det är social oro. Ett större gäng ungdomar som sätter eld på bilar, bildäck och containrar, säger Torsten Hemlin, länsvakthavande polisbefäl till unt.se strax före midnatt.

I samband med att polisen rört sig i området har patruller blivit utsatta för stenkastning.

 Både polispatruller och räddningstjänst, som är där för att försöka släcka, har fått sten kastad mot sig, säger Torsten Hemlin.

Strax före klockan 01 hade räddningstjänsten inga pågående insatser, och på nya larm åker man inte utan poliseskort.

 Det verkar som att det har börjat att lugna ned sig lite nu, men vi har backat tillbaka till en skyddad brytpunkt och har inga enheter inne i området nu. Sedan får vi backning av polisen, säger Magnus Wallin, inre befäl vid Storstockholms räddningscentral.

Inga poliser eller brandmän skadades under oroligheterna och polisen har inte gjort några frihetsberövande.

Senast igår kväll var det oroligheter i samma område, då två män skottskadades.

LÄS MER: Mordförsök i Valsätra

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!