Lugn helg för nattvandrarna i Gottsunda

Efter förra veckans oroligheter av vandalism i Gottsunda och Valsätra rapporteras helgen ha varit mycket lugn. Dock inträffade en bilbrand under natten till måndag.

25 juli 1916 09:43

Nattvandrarna i föreningen La Softa hade en lugn kväll när de gick runt i stadsdelarna under fredag och lördag kväll. Hussein Abowarrad är föreningsansvarig i La Softa och berättar att de inte upplevde något stök alls.

– Vi observerade inget speciellt under vår nattvandring. Det var ganska lugnt och polisen vi pratade med under lördagskvällen sa detsamma, berättar Hussein Abowarrad.

Han förklarar att många ungdomar hängde vid en lokal pizzeria som bjöd på mat, som samtidigt hade bjudit in polis och brandkår för att samtala. Många av de ungdomar som han möter, menar han är oroliga för det som har hänt och tycker det är jobbigt för deras familjer.

Christer Nordström är presstalesperson på Uppsalapolisen och även han intygar att det har varit en lugn helg i stadsdelarna. Enligt honom har det varit något extra med patruller i området.

– Det här var betydligt lugnare än vid förra veckoslutet och vi kommer fortfarande att finnas i området till och från.

En bilbrand rapporterades in vid tretiden under natten till måndag. Enligt vakthavande befäl Mats Öjdal ska vittnen ha sett en man kasta in något i en bil. Polisen försökte spåra den misstänkte mannen med hund men lyckades inte hitta honom.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!