Utanför Livets ords lokaler i Uppsala var arbetsmoralen hög på söndagseftermiddagen. Hundratals volontärer hjälptes åt med förberedelserna inför Livets ords trettioandra Europakonferens som inleddes igår kväll.

Ett enormt tält med flera restauranger, ett separat tält för ungdomar med tillhörande musikscen och ett nöjesfält för barnen ska byggas upp, och det är bara timmar kvar tills gästerna anländer. Andrepastor Janne Blom och projektledare Elin Winberg övervakar arbetet och ser fram emot konferensen.

– Det är en av församlingens höjdpunkter under året och inspirerar till kristet liv och kristen tro, säger Janne Blom.

Artikelbild

| Incheckning. Internationella gäster väntar på att registrera sig. Konferensen väntas locka besökare från 60 länder.

Det som ska prägla konferensen är bredd, och Janne Blom hoppas att alla kristna ska kunna känna igen sig här, inte bara Livets ords medlemmar. Till konferensen kommer kristna talare och profiler från hela världen för att inspirera deltagarna i sin tro berättar han.

Bland besökarna kommer finnas allt från de djupt troende till vanliga icke-troende Uppsalabor. Att mission är ett av Livets ords medlemmars huvuduppdrag märks – gästerna väntas komma från upp till 60 olika länder.

– Livets ord lockar många, jag tror det är lite modernare och mer jordnära och lättillgängligt inom den frikyrkliga sfären än utanför, säger Janne Blom.

En av dem som hjälper till att förbereda inför konferensen är 16-åriga Rebecka Karhunen. Hon är anställd som sommarjobbare av kommunen och har själv besökt konferensen så länge hon kan minnas.

Artikelbild

| Förväntansfulla. Andrepastor Janne Blom och projektledare Elin Winberg ser fram emot konferensen.

– Mötena är riktigt bra, det är en härlig gemenskap och man får lära känna nya människor, säger hon.

– Det bästa med konferensen är den härliga kombinationen av gudstjänster med inspiration och Guds ord, och att sen få komma ut i tältet med tusentals människor och träffa gamla vänner. Det blir som en stor återträff, instämmer projektledare Elin Winberg.

Artikelbild

| Snart dags. I huvudtältet pågår förberedelsena inför Europakonferensen. Dekorationer, bord och restauranger ska vara på plats innan gästerna kommer.

Vid disken där internationella gäster checkar in står Elena Korneenko och väntar. Ända sedan hon träffade Livets ords missionärer hemma i Moskva och började i deras bibelskola har hon drömt om att få komma hit.

– Jag ser fram emot nya uppenbarelser och Guds beröring, och att få se pastorerna arbeta, säger hon.

Artikelbild

| Ungdomar. I ungdomstältet kommer det bland annat hållas nattmöten och konserter under veckan.

På söndagskvällen började konferensen officiellt med veckans första talare, men den riktiga feststämningen väntas inte infinna sig förrän idag, måndag.

– Jag hoppas konferensen ska bli en källa till inspiration som man tar med sig i hjärtat härifrån, stärkt i sin tro. Och att folk ser att den kristna tron inte är perifer, utan finns starkt i Sverige, säger Janne Blom.