Livets ord förbereder jättekonferens

Vid Livets ords lokaler pågick under söndagen förberedelserna inför årets Europakonferens för fullt. Den väntas locka 10 000 besökare från 60 länder.

23 juli 2015 16:47

Utanför Livets ords lokaler i Uppsala var arbetsmoralen hög på söndagseftermiddagen. Hundratals volontärer hjälptes åt med förberedelserna inför Livets ords trettioandra Europakonferens som inleddes igår kväll.

Ett enormt tält med flera restauranger, ett separat tält för ungdomar med tillhörande musikscen och ett nöjesfält för barnen ska byggas upp, och det är bara timmar kvar tills gästerna anländer. Andrepastor Janne Blom och projektledare Elin Winberg övervakar arbetet och ser fram emot konferensen.

– Det är en av församlingens höjdpunkter under året och inspirerar till kristet liv och kristen tro, säger Janne Blom.

Det som ska prägla konferensen är bredd, och Janne Blom hoppas att alla kristna ska kunna känna igen sig här, inte bara Livets ords medlemmar. Till konferensen kommer kristna talare och profiler från hela världen för att inspirera deltagarna i sin tro berättar han.

Bland besökarna kommer finnas allt från de djupt troende till vanliga icke-troende Uppsalabor. Att mission är ett av Livets ords medlemmars huvuduppdrag märks – gästerna väntas komma från upp till 60 olika länder.

– Livets ord lockar många, jag tror det är lite modernare och mer jordnära och lättillgängligt inom den frikyrkliga sfären än utanför, säger Janne Blom.

En av dem som hjälper till att förbereda inför konferensen är 16-åriga Rebecka Karhunen. Hon är anställd som sommarjobbare av kommunen och har själv besökt konferensen så länge hon kan minnas.

– Mötena är riktigt bra, det är en härlig gemenskap och man får lära känna nya människor, säger hon.

– Det bästa med konferensen är den härliga kombinationen av gudstjänster med inspiration och Guds ord, och att sen få komma ut i tältet med tusentals människor och träffa gamla vänner. Det blir som en stor återträff, instämmer projektledare Elin Winberg.

Vid disken där internationella gäster checkar in står Elena Korneenko och väntar. Ända sedan hon träffade Livets ords missionärer hemma i Moskva och började i deras bibelskola har hon drömt om att få komma hit.

– Jag ser fram emot nya uppenbarelser och Guds beröring, och att få se pastorerna arbeta, säger hon.

På söndagskvällen började konferensen officiellt med veckans första talare, men den riktiga feststämningen väntas inte infinna sig förrän idag, måndag.

– Jag hoppas konferensen ska bli en källa till inspiration som man tar med sig i hjärtat härifrån, stärkt i sin tro. Och att folk ser att den kristna tron inte är perifer, utan finns starkt i Sverige, säger Janne Blom.

<p>Europakonferensen Det händer i veckan</p>

Varje dag inleds med bön klockan 09.15.

Talare från hela världen besöker konferensen. En av huvudattraktionerna är den amerikanske före detta gangstern och numera evangelisten Nicky Cruz.

Varje dag hålls barnmöten och nattmöten för tonåringar.

Artisten Samuel Ljungblahd uppträder på onsdagskvällen.

På lördag hålls fotbollsturneringen Europacupen med lag från hela Uppsala.

Konferensen avslutas på söndag.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!