Körde igenom polisblockad - två anhållna för inbrottsvåg

Två personer har gripits och sitter nu anhållna, misstänkta för grov stöld. Gripandena har skett efter att en stor inbrottsvåg drabbat länet.

17 januari 2016 11:48

Det var efter ett tips från allmänheten om en misstänkt bil i Björklinge som polisen började söka efter ett fordon. Bilen påträffades under natten och polisen förberedde då en blockering av vägen i Storvreta. Men istället för att stanna, fortsatte förarna i det misstänkta fordonet att köra och pressade sig förbi polisbilen som blockerade vägen.

LÄS MER: "13 inbrott under lördagen"

Polisen inledde ett efterfölje som varade ut till kasernvakten ute i Ärna, där förarna stannade fordonet för att en flyktväg saknades. Polisen kunde då lugnt gripa två misstänkta män i 20-årsåldern, misstänkta för grov stöld.

LÄS MER: "Tre villainbrott på en och samma kväll"

Båda personerna är kända sedan tidigare av polisen och utredningsarbetet pågår nu med bland annat husrannsakan. Utöver grov stöld är de även misstänkta för vårdslöshet i trafik.

LÄS MER: "Flera inbrottsligor i länet"

Är dessa två personer kopplade till inbrotten som har skett under lördagen?

– Vi har haft väldigt många inbrott det senaste dygnet och hoppas att kunna knyta de anhållna till flera av dessa, säger vakthavande befäl Marcus Svensson.

Vad får er att misstänka en koppling?

– Det har att göra med fynd i bilen som vi inte kan gå in på i dagsläget.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christoffer Bertzell