Köket fortsatt sparalternativ

Förslaget att Akademiska sjukhuset inte ska få ett tillagningskök finns med i underlaget till beslut om finansiering av Framtidens Akademiska.

19 november 2015 15:30

Landstingsrådet Anna-Karin Klomp (KD), är upprörd över att tillagningsköket återigen finns med som ett sparalternativ:

– Från alliansen ville vi att ett tillägg skulle göras till konsultrapporten som ledningskontoret har bearbetat och nu lämnat till produktionsstyrelsen att ta ställning till. I tillägget klargjorde vi att det inte är möjligt att spara in på investeringen i ett tillagningskök. (S) och (MP) röstade emot detta tillägg, säger Anna-Karin Klomp.

(SD) däremot gav sitt stöd till alliansens tillägg.

Efter landstingsstyrelsens möte där konsultrapporten redovisades, sade Börje Wennberg, finanslandstingsråd (S), att hans och Miljöpartiets inställning var att man inte behövde fatta beslut om att ett tidigare fattat beslut gällde.

Men i ledningskontorets underlag finns punkten ”Investeringar som utgår från investeringsplanen”. Där ingår produktionskök och medicinskt bibliotek med totalt 90 miljoner kronor, samt en ny cyklotronhall med 76 miljoner kronor.

– Det innebär att samtidigt som vi har en patientmatsutredning som sitter och arbetar med ta fram underlag till ett nytt tillagningskök, sitter andra och utreder hur man ska spara in pengar på att inte bygga ett tillagningskök. De här dubbla processerna hade inte behövt pågå om det gjorts klart från början att köket ska finnas med i investeringsplanen, säger Anna-Karin Klomp.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lotta Lille