Klagomål på stinkande resenär

 En bussresenär på en av UL:s linjer i Uppsala luktar så illa att chaufförer och passagerare har svårt att uthärda.

15 februari 2013 09:09

–  Stanken är ohygglig och har blivit allt värre, säger busschauffören Göran Frick som kräver åtgärder från UL.
–  Tänk dig den värsta lukt du kan föreställa dig och lägg på tio procent. Så beskriver Göran Frick odören som omger en av de passagerare han brukar köra.
Han berättar att andra passagerare stoppat chaufförer under resan och bett att få gå av innan de kommit fram till sin hållplats.
–  Häromdagen var det en flicka som sa att hon inte stod ut längre och sa åt mig att stanna så att hon genast kunde lämna bussen, berättar Göran Frick.
 Samtliga chaufförer på de busslinjer som frekventeras av den utpekade mannen har nyligen undertecknat en skrivelse till ledningen för Uppland lokaltrafik, UL.
I vad som kallas ”en vädjan” skriver chaufförerna att de vid flera tillfällen tvingats byta ut den sittdyna i bussen som mannen använt eftersom lukten sitter i så länge.
”Som förare ser vi att detta är ett arbetsproblem och det är i det närmaste outhärdligt att arbeta i denna stank”, står det i skrivelsen till UL där det även uppges att mannen bor tillsammans med djur.

UL:s presschef Sture Jonsson säger att problemet är ytterst ovanligt.
–  Det handlar om ett livsöde som måste hanteras. Eftersom detta rör passagerarna och chaufförernas arbetsmiljö måste vi göra något men vad vet vi ännu inte, uppger Sture Jonsson. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Staffan Wolters