KD-politiker i Uppsala hoppar över till SD

Uppsalapolitikern Roger Fransson har övergett Kristdemokraterna för Sverigedemokraterna.

– Även en moderat förtroendevald i Uppsala har övergått till oss, säger Pavel Gamov (SD).

13 juni 2014 14:29

Enligt Roger Fransson är det bland annat Sverigedemokraternasinvandringspolitik som fått honom att bli medlem i partiet.

– Och för att SD till skillnad från Kristdemokraterna, är ett värdekonservativt parti, säger han.

Roger Fransson är ledamot i kommunrevisionen. Revisionens ordförande Lars-Olof Lindell (S) tycker att Fransson ska lämna sitt uppdrag, något han dock inte går med på.

– Posterna i revisionen har fördelats till de politiska partierna utifrån valresultat. Roger Fransson är invald i kommunrevisionen som representant för Kristdemokraterna. Eftersom han lämnat det partiet är det omoraliskt av honom att sitta kvar i revisionen, anser Lars-Olof Lindell.

Men Roger Fransson säger att arbetet i revisionen är opolitiskt och därför tänker han inte avgå.

– Jag beklagar att han inte lämnar uppdraget, men rent juridiskt är det inget vi kan göra, framhåller Ebba Busch, kommunalråd för Kristdemokraterna.

Roger Fransson har varit en kontroversiell politiker. 1999 sa han i kommunfullmäktige att vissa kvinnor är ragator och att han inte delade den feministiska analysen av orsakerna till våld i hemmet.

Pavel Gamov, distriktsordförande för Sverigedemokraterna i Uppland, uppger att även en moderat kommunpolitiker övergått till SD.

– Han har lämnat sina uppdrag som förtroendevald i kommunen men vem det är vill jag inte säga.

Den aktuella moderatens namn har inte gått att få fram.

– Jag har frågat vår ombudsman och vi vet faktiskt inte någon som lämnat M för något annat parti, meddelar Jessika Vilhelmsson, ordförande för Moderaternas förbundsstyrelse i Uppsala län.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Staffan Wolters