Kalle Sandhammar blir ny publisher på UNT

Kalle Sandhammar blir ny publisher på UNT. Han känner stan sedan studenttiden och tror att behovet av lokal journalistik bara kommer att öka i en så expansiv region som Uppsala.

16 september 2016 11:35

Kalle Sandhammar kommer från en tjänst som chefredaktör på Norrländska socialdemokraten i Luleå, NSD. Men Uppsala är inte okänd mark för honom. Han har pluggat i stan och varit aktiv i Norrlands nation, bland annat som redaktör för Nationstidningen Norrlands Varjehanda där hans intresse för journalistik väcktes på allvar.

– Det känns jätteroligt och en spännande utmaning att komma tillbaka till Uppsala och få leda utvecklingen på UNT. UNT är ett starkt varumärke som betyder oerhört mycket för upplänningarna, säger han.

Trots att konkurrensens från aktörer som Google och Facebook slår hårt mot de traditionella tidningarnas ekonomi tror Kalle Sandhammar att den lokala journalistiken har en stark framtid.

– Konkurrensen är hård. Men UNT har 110 000 dagliga läsare bara i papperstidningen. Till det ska läggas all läsning på webb och i telefon. Uppsala växer kraftigt och det ger stora möjligheter. Jag tror att behovet av lokal journalistik bara kommer att öka, säger han.

Hur kommer UNT att förändras med dig?

– Jag kommer inte in med någon färdig agenda. Nu ska jag först lyssna och lära känna tidningen och Uppsala som stad och marknadsplats. Förändringar kommer att ske, vilka de blir går inte att svara på i dag. Men läsare och annonsörer kommer att känna igen sig i UNT. Vår grunduppgift är att producera bra lokal journalistik för Uppland och det ska vi fortsätta med, säger Kalle Sandhammar.

Han kommer att bosätta sig i stan och letar tillsammans med hustrun Lotta Sandhammar, också hon journalist, och de tre döttrarna hus i stan.

Formellt tar Kalle Sandhammar över ledningen av UNT från dagens publisher, Charlotta Friborg, vid årsskiftet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!