"Vet att man vill ha kvar mig i gruppen"

Uppsalabon och nyvalda SDU-ordföranden Jessica Ohlson kommer att uteslutas ur Sverigedemokraterna, vilket får konsekvenser för hennes plats i Uppsala kommunfullmäktige.

18 september 2015 18:39

Jessica Ohlson från Uppsala valdes till SDU-ordförande förra helgen. Kort därefter meddelade Sverigedemokraterna att man bryter helt med sitt ungdomsförbund. Eftersom Sverigedemokraterna inte tillåter sina medlemmar att vara anslutna till någon annan partipolitisk organisation, så kommer Jessica Ohlson att uteslutas ur partiet. I en kommentar till Aftonbladet säger Sverigedemokraternas presschef Henrik Vinge att samtliga medlemmar som är anslutna till både SD och SDU kommer att få välja mellan de två organisationerna. TT rapporterar att SD-ledningen under fredagen skickat ut brev till samtliga samtliga ledamöter i SDU:s förbundsstyrelse där det står att de inte längre är välkomna i partiet. 

LÄS MER: Efter valet av ny ordförande - SD bryter med SDU

Jesica Ohlson sitter även i Uppsala kommunfullmäktige och  i en kommentar till UNT säger hon att hon ska diskutera med övriga SD-ledamöter hurvida hon ska sitta kvar eller ej.

- Men det finns inget egenvärde för mig att sitta kvar som politisk vilde.

Tror du att du har stöd i kommunfullmäktigegruppen?

- Samarbetet där har fungerat bra och jag vet att man vill ha mig kvar i gruppen.

LÄS MER: Ohlson vill byta ut SD:s partiledning

Vilka konsekvenser kommer det få för den förda politiken i Uppsala om du lämnar din plats?

- Jag tror inte det blir någon skillnad för vi tycker lika. Men jag hade såklart gärna suttit kvar.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!