Hon blir ny chefredaktör och vd för UNT

Charlotta Friborg har utsetts till chefredaktör och vd för Upsala Nya Tidning.

Hon kommer närmast från en motsvarande tjänst på Östgöta Correspondenten i Linköping.

10 november 2014 07:34

Charlotta Friborg säger att hon tackat ja till jobbet bland annat för att hon ser UNT som ett av de vassaste mediehusen i Sverige. Hon är intresserad av låta UNT att ta rejäla grepp på olika samhällsfrågor.

– UNT ska våga vara agendasättande. Ett exempel är den artikelserie om psykiatrin som UNT nyligen publicerade. Det blir ett väldigt avtryck genom sådana satsningar.

– Samtidigt måste man rensa bort något och då blir det mindre av pliktbevakning.

En satsning som Charlotta Friborg medverkat till på Östgöta Correspondenten var en hård granskning i vintras av kriminella ligor där gängledare hängdes ut med namn och bild.

– Ämnet hade tidigaresopats under mattan. Vi flyttade problemet från att vara något för polisen till att bli en samhällsfråga.

Charlotta Friborg har tidigare arbetat bland annat som liberal ledarskribent och redaktionschef för digitala medier på Dagens Nyheter.

Hon efterträder UNT:s nuvarande chefredaktör och vd Hanna Stjärne som blir vd för Sveriges Television. Ny publisher för Mediehuset Corren blir Anna Lindberg, som i dag bland annat är ansvarig för utvecklingen av NTM-koncernens digitala plattformar. Charlotta Friborg tillträder sin nya tjänst efter årsskiftet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!