Hon blir första Zennströmprofessorn

Klimatutmaningarna kräver ett visionärt ledarskap. Det menar it-miljardären Niklas Zennström. Nu är hans första professur på Uppsala universitet tillsatt..

26 januari 2015 13:25

Doreen Stabinsky. Så heter Uppsala universitets första gästprofessor på Niklas Zennströms klimatprofessur. Inriktningen på hennes arbete ska vara klimatledarskap.

– De klimatrelaterade utmaningar vi står inför globalt kräver ett allomfattande och visionärt ledarskap. Zennström Philantropies tror att Uppsala universitet kan bidra till utvecklingen av ett sådant ledarskap som stärker och kompletterar innovation inom detta område, säger Niklas Zennström i den pressrelease där det meddelas att hans professur nu är tillsatt.

Doreen Stabinsky är i dag professor i global miljöpolitik vid Collage of the Atlantic i USA. Hon är enligt Uppsala universitet även verksam som rådgivare till en rad regeringar och internationella miljöorganisationer.

Professuren knyts till Uppsala Centrum för hållbar utveckling.Professuren finansieras genom en donation till Uppsala universitet av Niklas Zennström som har examen i både teknisk fysik och ekonomi från Uppsala universitet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Niklas Skeri