Nu inleder de hungerstrejk

Familjen Ahmadi i Uppsala tvingas lämna landet sedan migrationsdomstolen beslutat att pappan inte får förlängt arbetstillstånd. Det rapporterar SR Uppland. Nu har föräldrarna Mehdi och Shahla Ahmadi inlett en hungerstrejk i protest mot beslutet.

16 juni 1916 16:01

Pappan Mehdi Ahmadi nekas nytt arbetstillstånd eftersom hans lön periodvis legat under nivån i kollektivavtalet. Utan arbetstillstånd finns ingen grund för uppehållstillstånd och därmed har familjen inte längre rätt att stanna i Sverige.

Familjens fall uppmärksammades först av Sveriges Radio Uppland. Det var i slutet av förra året. Då fick Mehdi Ahmadi avslag på sin ansökan om förnyat arbetstillstånd. Migrationsverket hade nämligen upptäckt att han arbetsgivare betalat ut för låga månadslöner. Stödet bland Uppsalaborna var stort sedan familjens öde blev känt.

– Människor vi inte ens känner har skrivit kommentarer och startat namninsamlingar som stödjer oss, det är fantastiskt, sade sonen Hesam Ahmadi till UNT i december i fjol.

Sedan dess har beslutet överklagats, men på torsdagen kom beskedet att migrationsdomstolen också sagt nej.

På fredagsmorgonen rapporterade SR Uppland att Mehdi och Shahla Ahmadi inlett en hungerstrejk i den butik där Mehdi arbetar.

LÄS MER: Utvisas på grund av lönemiss

LÄS MER: Familjen överväldigad av allt stöd

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Göran Sterner