Hanna: Migrationspolitiken är som cancer

24 augusti 2015 07:51

Den centerpartistiska kommunpolitikern Stefan Hanna liknar Sveriges migrationspolitik vid cancer i ett blogginlägg från igår, söndagen den 23 augusti.

Det är på sin blogg där Stefan Hanna skriver under rubriken "Kräfta i systemet" om hur den svenska migrationspolitik är att jämföra med hur en cancersvulst växer sig starkare och starkare, för att till slut kunna leda mot en tidigare död.

I blogginlägget inleder han med att skriva om den årliga familjekräftskivan och hur trevligt det är att träffa nära och kära och fira traditioner. Efter att ha förklarat sitt tycke för havskräftor förklarar han innebörden av ordet kräfta och hur det också betyder cancer, för att sedan inleda ett stycke med: "Sveriges misslyckade integrationspolitik och en extremt ansträngd migrationspolitik kan jämföras med en cancer. Sverige är sjukt, allvarligt sjukt, och problemen har tillåtits att sprida sig och påverkar allt fler delar av samhället på ett socialt och ekonomiskt ohållbart sätt."

Stefan Hanna fortsätter sedan att dra paralleller mellan migrationspolitiken och brottslighet, skola, sjukvård, socialtjänst, jobb och bostäder. Han manar sedan till nya politiska allianser och avrundar med: "Den svenska patienten är allvarligt sjuk!"

Centerpartistiska EU-parlamentarikern Fredrick Federley kommenterar Stefan Hannas blogginlägg på Twitter med att det är huvudlöst och säger: "Vi har lagt och lägger fler (förslag). De presenteras just nu i dagarna. Lär dock överskuggas av din blogg nu."

Även Marlene Burwickskriver på Facebook: "Det här händer i Uppsala. Hur någon politisk företrädare kan uttala sig på det här sättet är obegripligt."

Uppdatering med kommentar från Stefan Hanna följer.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!