Han är Uppsalas starkaste student

Uppsalas starkaste student heter Marcus Follin. Åtminstone vann han lördagens krafttävling för Uppsalastudenter.

9 maj 2014 09:55

Det var ett gäng rejält biffiga tjejer och killar som tagit sig till den lilla asfaltsplanen vid Studentvägen i Uppsala. Det handlade om premiären för tävlingenstrongmen i arrangemang av Norrlands nations IF.

Det svällde av muskler bland kraftpaketen och de sattes på prov ordentligt. Eller vad sägs om farm walk, det vill säga att lyfta ett par stänger med totalt 192 kilo och sedan promenera iväg med dem 20 meter på tid.

Fredrik Elvingson tog på sig midjebältet, lyckades få upp vikterna och sen bar det iväg. Lite andfådd och röd i ansiktet kunde han släppa bördan vid mållinjen. Det såg riktigt tufft ut för ryggen.

– Det känns lite i svanken, kommenterade Fredrik Elvingson.

Hans hustru Veronika Elvingson, som fött barn för fyra månader sedan, tog sig an farm walk med 112 kilo på stängerna. Det gick galant.

Hon gillar att träna på gym och lyfta riktigt tungt.

– Jag är ingen aerobicstjej direkt, sa Veronika Elvingson.

En bit bort snusade sonen Havde i sin barnvagn och pappa Fredrik konstaterade att telningen är på gym varenda kväll.

Konkurrensen var hård under tävlingen. Där fanns exempelvis nykorade svenska mästaren i armbrytning Patrik Berg.

Bland plågorna som de tävlande utsattes för fanns att gå 20 meter med ett 220 kilo tungt ok på axlarna och att dra en Volvo V 40 med ett rep en viss sträcka på tid.

Segrare blev slutligen Marcus Follin som pluggar ekonomisk historia. Det som ledde fram till vinsten var bland annat att han lyckades avverka de 20 meterna i farmers walk på bara 9,65 sekunder och då ska man tänka på att han hade nära 200 kilo i händerna. Sara Nordström heter segraren i damklassen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Staffan Wolters