Här träffas politiker, företagsrepresentanter, universitetsfolk och organisationer för att mingla, visa upp sig och lyssna på föredrag.
För 1950 kronor plus moms får länets beslutsfattare frottera sig under en dag. Men trots den digra prislappen är det lätt att tycka att inramningen bitvis är lite flamsig. Lotta Lundgren, dagens konferencier, inleder med påståendet att i Uppsala börjar man alltid med att titta sig om efter vem som är smartast i rummet. Det känns varken särskilt välfunnet eller naturligt till den slutkläm hon vill komma fram till: att det är smartare att arbeta tillsammans.
Och när huvudsponsorerna en efter en ska ha lite scentid i rampljuset är det mer än bara någon enstaka i publiken som hellre försjunker i mobilens skärmljus. Innan dagens första huvudtalare, Handelsprofessorn Micael Dahlén, får komma upp på scenen har det gått 25 minuter.
Micael Dahlén presenteras som rockstjärneprofessor. Han har gjort sig känd bland annat med boken Nextopia om förväntningar. Nu är förväntan i salen mycket högre och mobilskärmarna slocknar igen i bänkraderna.
Men det första han gör är att be besökarna plocka fram mobilerna igen, smurfspeglarna som han kallar dem, och skicka ett omtänksamt meddelande till någon man bryr sig om.
Temat för föreläsningen är människans behov av att kommunicera, och hur det varit en central del i evolutionen av människan som art..
Han berättar med flera drastiska exempel om hur vårt beroende av smarta telefoner följer oss ända in i graven i dag. Många tar med sig mobilen i graven och en del skriver till och med sitt mobilnummer på gravstenen.
Tesen "Six degrees of separation", som innebär att kopplingen mellan två människor aldrig är mer än sex steg, och som lanserades på 1920-talet, är i dag nere i två steg bort, om man räknar in Twitter, Facebook och andra sociala medier, enligt Micael Dahlén.
– Nivån på kommunikationen visar att vi nått vår evolutionära peak, säger han.
Och under tiden som föredraget rullar på har allt fler ansikten i publiken börjat lysas upp av mobilskärmarnas ljus.
Runt om i Konserthuset bjuds det på seminarier som är mer eller mindre knutna till det övergripande temat: Uppsala växer. Man kan lära sig mer om framtidens städer, energismarta byggnader och motsättningar mellan stad och landsbygd.
Men Relationsdagen är kanske framför allt en plats för att knyta och upprätthålla kontakter mellan personer som har ett intresse i Uppsalaregionens näringsliv.
I pausen träffar vi Claes Nylander och Anna Vikström från advokatfirman Wigert och Placht som säger att det viktigaste med Relationsdagen är att knyta kontakter.
– Man vet att det finns många man brukar träffa här. Det kan vara ett sätt att hålla många kontakter som då kommer ihåg att man finns, säger Anna Vikström.
– Men Micael Dahlén var också intressant. Det var många aha-upplevelser, säger Claes Nylander.
Och för dem som vill leka har Tierp Arena monterat upp både en elektrisk bilbana och ett Xbox-spel.