Fred och kärlek på lokal festival

En folkfest med lokala band gick av stapeln vid Kinnsta bygdegård under lördagen. Ulsfredsfestivalen har tidigare varit ganska anonym men har i år marknadsfört sig för att nå bortom grannskapet.

2 juli 2015 17:46

Festivalföreberedelserna är i full gång under lördag förmiddag. På den tillfälligt uppförda scenen utanför Kinnsta bygdegård riggar Simon Björndahl från bandet Krake trummorna, och runtomkring ställs stånd för matförsäljning och chokladhjul i ordning. Temperaturen ger löfte om en dag för utevistelse. Festivalgeneral Fredrik Wallén berättar att Ulsfredsfestivalen anordnas för åttonde året. Tidigare har man velat hålla den lokal men i år har de gjort lite mer reklam.

– Förra året hade vi uppåt 300 besökare. Kanske blir det ännu fler i dag.

Publiken brukar vara blandad, allt från småbarn till mor - och farföräldrar som kommer för att se barnbarnen uppträda. Också musiken är blandad, men har i år dragit mer åt rock´n roll. Tio band ska spela under eftermiddagen och kvällen, varav fyra har varit Ulsfredsfestivlen trogna i många år.

– Alla som är engagerade i festivalen bor i trakten. Vi serverar lokal vildsvinskebab och islandshästen som används till ponnyridning kommer från Edeby ryttargård här intill, berättar Fredrik Wallén.

Också barnen bidrar. Linnéa Wallén berättar att hon och kompisarna Agnes och Ester Boivie ska ha loppis.

– Vi ska sälja leksaker och böcker som vi har vuxit ifrån.

Festivalens namn kommer av att trakten kallas för Ulsbygden. Det är samtidigt en blinkning till en annan musikfestival, och säger något om vad festivalen vill stå för - fred, kärlek och rock´n roll.

Ulsfredsfestivalen Lokal festival för alla

Ulsfredsfestivalen hålls årligen vid bygdegården i Kinnsta som är ett gammalt skolhus. Både entré och parkering är gratis och alla är välkomna. Eventuellt överskott av det man får in på mat- och dryckesförsäljning går till att rusta upp bygdegården.

Bland de lokala banden som spelar finns Stonebrigade som spelar melodisk metal och Last Night on Earth som är inriktade på alternativ rock och indierock.

Källa: Kinnsta bygdegård

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Sigrid Asker